fi uk Facebook

Lohi-juustokakku

Lohi-juustokakku

300 g

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipää

75 g

margariinia

Täyte

4 kpl

liivatelehteä

350 g

savulohta

1 kpl

punasipuli

50 g

tuoretta tilliä

2,5 dl

vispikermaa

400 g

tuorejuustoa

0,5 dl

sitruunamehua

0,5 tl

mustapippuria

 

Valmista mallasmestarin saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jauha leipä hienoksi
jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele leipäseos
vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.

Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla. Levitä täyte leipäpohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Resepti: Minna Koski