fi uk Facebook

Pohjalainen Piirakka

pohjalainen piirakka

250 g

rasvaa

250 g

rahkaa

3 dl

vehnäjauhoja JA

1 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä jauhoseosta

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

sokeria

 1 tl

suolaa


Yhdistä pehmeä rasva ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot rasvarahkaan ja sekoita kunnes se ei ole tarttuvaa, lisää jauhoja jos taikina on liian löysää.

Kauli suorakulman muotoiseksi ja lisää täyte. Voitele piirakka keltuaisella ja ripottele päälle esim. Pellavansiemeniä. Uuniin 180 astetta noin 30 min.

Täyte

850 g

valkokaalia

150 g

sipulia

0,5 l

kasvislientä

Suolaa, mustapippuria

n. 5 rkl

siirappia

Suikaloi kaali ja sipuli. Freesaa paistinpannulla. Siirrä kattilaan ja lisää kasvisliemi ja mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen kunnes kaali on pehmeätä. Lisää siirappia ja suolaa maun mukaan. Siivilöi neste pois. Lisää kaulittuun taikinaan.

Resepti: Johnny Finne