fi uk Facebook

Sualaaset pekoninötöt

sualaaset pekoninotot

175 g

voita

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä-jauhoseosta

0,5 dl

vettä


Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää neste nopeasti sekoittaen joukkoon. Vuoraa muffinivuoat taikinalla niin, että nostat reunat ylös asti. Valitse kumman kahdesta täytteestä haluat valmistaa.


1 Täyte

300 g

pekonia

1

punainen paprika

80 g

mozzarellaa

persiljaa

Silppua pekoni ja tee paprikasta pientä kuutiota. Paista pekoni ja paprika pannulla. Ripottele jäähtynyt pekoni ja paprika muffinivuokien pohjalle. Pilko mozzarella ja jaa se vuokiin, ripottele silputtu persilja päälle.


2 Täyte

250 g

savusiikaa tai -lohta

3 dl

pakastettuja katkarapuja

7

kirsikkatomaattia

 

tilliä

Sulata jäiset katkaravut kylmän, juoksevan veden alla. Perkaa kala ja hienonna sitä hieman.
Pilko katkarapuja pienemmiksi. Ripottele kala ja katkaravut muffinivuokien pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja laita jokaiseen vuokaan yksi puolikas, ripottele silputtu tilli päälle.

Kermaseos

3 dl

kermaa

3

munaa

150 g

juustoraastetta

 

suolaa, pippuria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä muita mausteita oman mielen mukaan. Paista 200 asteessa alatasolla, noin 20 minuuttia.

Resepti: Hanna Rintanen