fi uk Facebook

Vuohenjuustokakku

vuohenjuustokakku

300 g

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipää

75 g

margariinia

Täyte

6 kpl

liivatelehteä

0,5 dl

sitruunamehua

200 g

vuohenjuustoa

5 dl

maustamatonta jogurttia

0,5 kpl

kurkkua

1 dl

tuoretta basilikaa

1 rkl

juoksevaa hunajaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippurirouhetta

2 rkl

sitruunamehua

Valmista Mallasmestarin saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jauha leipä hienoksi
jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele leipäseos
vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi vuohenjuusto ja lisää se
jogurtin joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.

Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku ja hienonnettu basilika. Mausta seos. Puserra vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos täytteeseen
ohuena nauhana huvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä yön yli.

Resepti: Minna Koski