fi uk Facebook

Simakakku

Noin 20 palaa

250 g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl

vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1-2 pss Tuoppi simauutetta
Vuokaan:
1-2 rkl sulatettua margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää simauute ja vatkaa se taisaisesti seokseen. Sekoita vahnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniliinisokeri ja lisää margariini-sokeri-sima-munavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Voitele suurehko kakkuvuoka sulatetulla margariinilla ja vuoraa vuoka korppujauhoilla tai mannaryyneillä.

Paista 175 C:ssa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: kun tikkuun ei tartu mitään, kakku on kypsä.

Vinkki: Lisää sitruunan makua saat lisäämällä joukkoon sitruunan raastetun kuoren tai vaahtoon 2 rkl sitruunamehua.